Zoeken

Zonder goede fundering geen bouw

Zonder goede fundering wordt het niks met een gebouw of kunstwerk. Voor een goede betonnen fundatie bent u bij ons aan het juiste adres. De soort fundering is afhankelijk van de locatie van het betreffende bouw- of kunstwerk.

  • Funderingen op staal: kan alleen worden toegepast als de ondergrond daarvoor de juiste druksterkte heeft. De fundering bestaat uit een smalle strook beton met wapening. Als deze strook gestort is kan men verder met bouwen.
  • Funderingen op heipalen: wordt toegepast in gebieden waar de ondergrond drassig is. De fundering kan pas gemaakt worden zodra de heipalen in de grond staan. De afmetingen van de fundering zijn afhankelijk van de belasting en kracht die op de fundering terecht komt.

Bekisting van de fundering wordt aangepast aan de eisen van het te maken gebouw. Zo wordt bij een fundering van een woning vaak een P-S bekisting gebruikt. Voor de zwaardere funderingen wordt een traditionele bekisting ingezet.

Eigen systeembekisting

Wij zijn zelf in het bezit van een systeembekisting voor het storten van funderingen met diverse afmetingen. Dat is voor u een zorg minder. De ervaring leert dat dit ten gunste komt van een geolied bouwproces, en wij kunnen dus snel en vakkundig verschillende soorten funderingen maken.